Sijainti

Käpyranta sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Ilmajoen Nopankylässä. Kylässä on noin 400 asukasta ja se on valittu Vuoden kyläksi vuonna 2009. Kylässä on toiminnassa oleva kyläkoulu, jota myös Käpyrannan lapset pääsääntöisesti käyvät. Koulu sijaitsee noin kilometrin päässä Käpyrannasta. Kyläseuran kylätalolla on aktiivista toimintaa kaiken ikäisille. Kalajaisjärven uimarannalle, valaistulle liikuntapolulle ja vaellusreitille on matkaa 2 km.

Ilmajoen keskustassa (19 km) on yläaste, lukio sekä joitakin toisen asteen ammatillisen koulutuksen linjoja. Ilmajoella on myös Etelä-Pohjanmaan opisto. Seinäjoella (38 km) on monipuoliset opiskelumahdollisuudet.

Ilmajoelta saamme sosiaali- ja terveyspalvelut, sekä muut kunnallispalvelut. Erikoissairaanhoitoa tarjoaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Seinäjoella.

Ilmajoen keskustassa, Kurikan kaupungissa (17 km) ja Jurvassa (17 km) on harrastemahdollisuuksia, joihin Käpyrannan lapset voivat osallistua.

Toimitilat

Käpyranta toimii rakennuksessa, jolla on historia, nykypäivä ja tulevaisuus. Asuinrakennus on rakennettu v.1930 ja sitä on kunnostettu vuosikymmenien saatossa. Lastenkodiksi muuttumisen myötä siihen on rakennettu 150 neliötä lisätilaa ja vanhat tilat on remontoitu. Lastenkodin pinta-ala on 355 neliötä. Tilat vastaavat viranomaisten määräyksiä.

Pidämme tärkeänä, että koti on toimiva ja viihtyisä, sillä se on jokaisen etuoikeus. Koti on turvasatama sekä voimavara ja sen vuoksi pidämme tärkeänä, että paljon kokeneet lapset voivat meillä tuntea olonsa turvalliseksi. Keskellä taloa on tupakeittiö, joka on kotimme sydän. Tilassa on myös leivinuuni ja takka. Kaikissa tiloissa on huomioitu viihtyvyys, sekä ikkunoiden ja luonnonvalon mahdollisimman suuri määrä.
Lastenhuoneet on kalustettu kodikkaasti ja kauniilla väreillä. Lapsilla on myös mahdollisuus osallistua huoneensa sisustamiseen ja tekstiilien valintaan. Lähtökohtana on ollut luoda iloisia, piristäviä ja voimaannuttavia huoneita. Viihtyisä oma tila voi lohduttaa lasta ja auttaa häntä kotiutumaan paremmin.

Sijaintimme luonnon helmassa antaa lukuisia mahdollisuuksia erilaiseen toimintaan: leikkeihin, seikkailuun ja toiminnallisuuteen vuodenaikojen mukaan. Pinta-alaltaan tontti on 3,4 hehtaaria ja siihen kuuluu peltoa, joka rajoittuu metsään. Pelto mahdollistaa jalkapallon pelaamisen, hiihtämisen sekä isompien lasten turvallisen peltoautoajelun. Pihapiirissä on oma ”leikkipuisto”, missä on keinu, kiipeilyteline, hiekkalaatikko, leikkimökki ja puumaja. Lisäksi pihapiirissä on grillikatos ja liukumäki.

Isossa 300 neliön hallissa on huone neuvotteluihin ja bänditoimintaan. Hallissa on mahdollisuus harrastaa erilaisia pallopelejä, biljardista salibandyyn. Mahdollisuudet riehumiseen, pomppimiseen, juoksemiseen ja ylimääräisen energian purkamiseen sisätiloissa on loistavat! Tilaa on myös peltoauton, pyörien, mopojen yms. ruuvaamiseen. Käpyrannassa on paljon leikki- ja pelivälineitä, polkupyöriä ja muita harrastusvälineitä. Lisäksi ulkorakennuksessa on eläinsuoja talossa asuville eläimille.

Ympärillämme oleva luonto antaa mahdollisuuden toiminnallisuuteen ja näin voimme ohjata lasta tutustumaan itseensä ja löytämään omat vahvuutensa. Tukemalla lapsen vahvuuksia autamme häntä rakentamaan mahdollisimman terveen itsetunnon ja minäkuvan.